Geldigheid ESTA voor reizen naar Amerika

U gaat naar Amerika reizen en heeft een ESTA nodig. Maar hoe lang is een ESTA geldig en hoe lang mag u in de Verenigde Staten van Amerika (VS) blijven?

ESTA aanvragen Binnen 12 min geregeld.

Een ESTA is na afgiftedatum 2 jaar geldig. Het biedt u de mogelijkheid om per reis maximaal 90 dagen in Amerika te verblijven. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen die de geldigheid van uw ESTA beperken. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn.

Geldigheid van een ESTA

Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen over de geldigheid van een ESTA. Wat moet u bijvoorbeeld doen als u een fout ontdekt op uw ESTA? En hoe lang moet uw paspoort nog geldig zijn voor uw reis naar Amerika?

Hoe vaak met ESTA naar Amerika reizen?

De ESTA is een zogenaamd multiple entry ‘visum’.

Met deze elektronische reistoestemming mag u binnen de geldigheidsduur van uw ESTA meerdere keren naar Amerika toe reizen. Een ESTA kent een geldigheid van 2 jaar vanaf het moment van afgifte.

Hoe lang met ESTA in Amerika blijven?

Het is toegestaan om met uw ESTA per bezoek maximaal 90 dagen in Amerika te verblijven. Wanneer u bij aankomst in Amerika de douane passeert gaat uw verblijfsduur in. Let op: een tussentijds of aansluitend verblijf in Canada, de Caribische eilanden en Mexico wordt hierin ook meegeteld.

Wereldbol met focus op Amerika

Hoe controleer ik of ESTA nog geldig is?

U heeft al een ESTA. Hoe ziet u of uw ESTA nog geldig is? Bovenaan op uw ESTA staat onder het kopje Authorization Approved een blokje met daarin links het Application Number en rechts de expiration date, ofwel verloopdatum. Aan de hand van deze verloopdatum kunt u zien of uw ESTA nog geldig is. Houd met het aflezen van de datum rekening met de manier waarop Amerikanen de datum opschrijven, namelijk eerst de maand, dan de dag en vervolgens het jaar. Bijvoorbeeld: 05/04/2022 is dus 4 mei 2022.

Mijn ESTA is verlopen. Wat doe ik nu?

Met een verlopen ESTA kunt u helaas niet naar Amerika reizen. Vraag daarom een nieuwe ESTA aan. De levertijd is ongeveer 72 uur. Bij een spoedaanvraag zelfs binnen een werkdag.

Bereid uw aanvraag goed voor. Lees daarom ons ESTA aanvraagformulier zorgvuldig door.

Is mijn ESTA nog geldig bij een nieuw paspoort?

Nee, als uw paspoort verloopt of wanneer u een nieuw paspoort heeft vanwege bijvoorbeeld verlies of diefstal is uw ESTA niet langer geldig. Uw ESTA is gekoppeld aan de paspoortgegevens die u tijdens de aanvraag heeft doorgegeven. Omdat het documentnummer van uw paspoort ondertussen is veranderd is uw ESTA niet geldig.

Bent u van plan om naar Amerika te reizen? Dan moet u opnieuw een ESTA aanvragen.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Uw paspoort moet gedurende de hele reis in de Verenigde Staten van Amerika geldig zijn. Na het verlopen van uw paspoort is uw ESTA niet meer geldig. Wilt u een ESTA aanvragen met een noodpaspoort? Dan is het belangrijk om te weten dat dit alleen mogelijk is wanneer uw noodpaspoort een digitale chip bevat. Ook hier geldt dat het noodpaspoort de hele reis geldig moet zijn.

Mijn paspoort verloopt bijna. Is dat een probleem?

Wanneer uw paspoort bijna verloopt is het verstandig om eerst een nieuw paspoort aan te vragen. Verloopt uw paspoort binnen een aantal maanden of jaar en is uw paspoort tijdens de gehele reis nog geldig? Vraag dan met uw huidige paspoort een ESTA aan. Houd er wel rekening mee dat na het verlopen van uw paspoort uw ESTA niet langer geldig is.

Bent u van plan meerdere keren naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen of valt uw reis buiten de geldigheid van uw paspoort? Dan raden wij aan om eerst een nieuw paspoort aan te vragen. Met het nieuwe paspoort kunt u gedurende 2 jaar gebruik maken van de ESTA.

Wat moet ik doen als de gegevens in mijn aanvraag niet overeenkomen met mijn paspoort?

In principe is uw ESTA na afgifte twee jaar lang geldig. Echter, als de gegevens in de aanvraag niet (langer) overeenkomen met uw paspoort verloopt de geldigheid. Het voor u afgegeven ESTA en uw (paspoort)gegevens zijn namelijk aan elkaar gekoppeld. In dit geval moet u een nieuwe aanvraag indienen voor uw reis naar Amerika.

Controle

door betrouwbare experts

Klantenservice

staat voor u klaar

Betaal eenvoudig

via iDeal, Bancontact en PayPal

95% van onze klanten

beveelt ons aan

Goedkeuringspercentage

ESTA = 99%

ESTA aanvragen

24/7 mogelijk