Reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Lees voor vertrek naar de Verenigde Staten van Amerika het officiële reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken aandachtig door.

Neem dit reisadvies en onze aparte pagina over de gevolgen van corona voor uw ESTA aandachtig door.

Afbeelding bij reisadvies Laatst gewijzigd op: 30-03-2021 | Nog steeds geldig op: 08-04-2021

Natuurrampen en noodweer

Van juni tot en met november is het seizoen in de Verenigde Staten voor orkanen, tropische stormen en grote bosbranden. De westkust van Amerika, zoals Californië, wordt voornamelijk geteisterd met bosbranden die de luchtkwaliteit negatief beïnvloedt. Heeft u ademhalingsklachten zoals astma? Begeeft u zich dan niet in dit gebied in deze periode. Houdt indien nodig de actuele luchtkwaliteit van de staat Californië nauwlettend in de gaten via U.S. Environmental Protection Agency of CAL FIRE.

Criminaliteit en terrorisme

Onderzoek voordat u een hotel boekt of uw hotel in een veilige buurt ligt. De staat Florida is berucht om haar hoge criminaliteit. Let extra op tijdens het winkelen in een van de grote winkelcentra, het zonnen op het strand of bij een bezoek aan een pretpark. Neem uw waardevolle spullen mee en laat ze niet achter in uw auto of caravan.

Evacuatie om medische redenen

Benodigd u medische zorg in Amerika? Veelal dekt de basisverzekering deze kosten. Echter is het bedrag dat vergoed wordt maximaal gelijk aan de vergelijkbare kosten voor behandeling in Nederland. De kosten voor gezondheidszorg kan in Amerika hoger uitvallen dan in Nederland. Zorg daarom voor een extra verzekering als aanvullende basisverzekering of reisverzekering die medische kosten dekt.

Vaccinaties

Lees voor vertrek naar Amerika de informatie op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering aandachtig door waar u informatie vindt over epidemieën en aanbevolen vaccinaties. Voor vertrek naar Amerika een adviesgesprek voeren met uw arts of vaccinatiebureau raden wij aan.

ESTA voor Amerika en de immigratiedienst

U dient over een geldig ESTA of visum te beschikken voordat u Amerika in reist. Aanvraag ervan dient vooraf te geschieden. Wilt u langer dan 90 dagen in Amerika verblijven? Vraag dan een visum aan. Vanwege de hogere kosten voor een visum in vergelijking tot een ESTA vragen veel zakelijke reizigers en toeristen een ESTA aan voor hun reis naar Amerika.

Disclaimer

Ondanks dat dit reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika met zorg is opgesteld, treft Esta.nl geen blaam indien problemen, letsel of schade voortvloeien bij het gebruiken van de hier vermelde informatie. Blijf alert en behoedzaam tijdens uw reis door Amerika. Lees voor vertrek naar Amerika aandachtig de informatie door zoals vermeld op Nederlandwereldwijd.nl, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten.

ESTA aanvragen Binnen 12 min geregeld.

Controle

door betrouwbare experts

Klantenservice

staat voor u klaar

Betaal eenvoudig

via iDeal, Bancontact en PayPal

95% van onze klanten

beveelt ons aan

Goedkeuringspercentage

ESTA = 99%

ESTA aanvragen

24/7 mogelijk