FAQ en uw ESTA

De meest gestelde vragen en antwoorden over de ESTA. Lees ze voor het aanvragen van uw ESTA.

Wat is een ESTA?

De ESTA is een benodigde reisvergunning om zonder visum naar de Verenigde Staten van Amerika te mogen reizen. Een ESTA aanvraag is populair vanwege haar eenvoudige procedure in vergelijking tot de visum voor Amerika aanvraag. De aanvraag verloopt online. U ontvangt uw officiële ESTA meestal binnen 12 uur.

paspoort en visa op Amerikaanse vlag

Hoe dien ik een ESTA-aanvraag in?

U vraagt uw ESTA voor Amerika eenvoudig online aan via ons. Vul het online ESTA formulier in, waarbij u stap-voor-stap begeleidt wordt. Betaal vervolgens voor uw ESTA veilig online via iDeal, Bancontact of PayPal. Zodra uw ESTA-aanvraag is goedgekeurd ontvangt u uw officiële ESTA per e-mail, veelal binnen 12 uur. Bij een spoed ESTA aanvraag gemiddeld al na één uur.

Hoe dien ik een spoed ESTA-aanvraag in?

Het indienen van een ESTA spoedaanvraag verloopt op dezelfde wijze als het indienen van een standaard ESTA aanvraag. Vul het standaard ESTA aanvraagformulier in en vink het vakje 'Spoedaanvraag' aan, waarbij u aangeeft dezen met spoed te willen aanvragen.

Wat kost een ESTA?

Een ESTA voor Amerika kost € 29,95 per persoon. De bijkomende kosten voor een spoedaanvraag bedragen € 9,95 per persoon. Wij vragen dan uw ESTA binnen 15 minuten aan bij de Amerikaanse overheid. In de meeste gevallen ontvangt u uw ESTA al binnen één uur per e-mail.

ESTA of visum nodig?

U hoeft geen visum aan te vragen om naar Amerika te mogen reizen, zodra u in het bezit bent van een geldige ESTA. Verblijft u minder dan 90 dagen in Amerika en reist u voor toerisme of zaken naar de Verenigde Staten? Of bent u op doortocht en blijft u op het vliegveld in Amerika? In deze gevallen dient u een geldig ESTA in uw bezit te hebben. Wilt u langer dan 90 dagen in Amerika verblijven? Maak dan een keuze uit een van de verschillende visums, aangezien een ESTA niet voldoet.

Voor mijn kinderen een aparte ESTA aanvragen?

Elke reiziger, dus ook uw kind, dient over een geldig ESTA en paspoort te beschikken. Staat uw kind in uw paspoort vermeld? Dan is het onmogelijk om op deze manier met uw kind naar Amerika te reizen. Zorg voor een eigen paspoort voor uw kind voordat u een ESTA aanvraagt.

Meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen met ESTA?

Zolang een ESTA geldig is mag u onbeperkt naar de Verenigde Staten reizen, op voorwaarde dat het paspoort dat aan deze ESTA is gekoppeld geldig is.

Aanvraag wijzigen na indiening?

Heeft u al betaald voor uw ESTA? Dan is het helaas niet meer mogelijk om nog wijzigingen aan te brengen aan het ingevulde aanvraagformulier. Uw aanvraag wordt namelijk direct verwerkt. Denkbare situaties zijn het foutief invullen van uw gegevens of reisdoel. Dan volstaat het indienen van een nieuwe aanvraag in plaats van het (laten) wijzigen ervan.

ESTA aanvragen Binnen 12 min geregeld.

Antwoorden Op veelgestelde ESTA Amerika vragen

Controle

door betrouwbare experts

Klantenservice

staat voor u klaar

Betaal eenvoudig

via iDeal, Bancontact en PayPal

95% van onze klanten

beveelt ons aan

Goedkeuringspercentage

ESTA = 99%

ESTA aanvragen

24/7 mogelijk